دریاچهی ارومیه بزرگترین آبگیر داخلی و مهمترین دریاچهی دایمی ایران است که در شمال غرب فلات ایران و غرب آذربایجان شرقی از شمال به جنوب کشیده شده و از نظر طبیعی، آذربایجان را به دو بخش شرقی و غربی تقسیم کرده است.
ادامه مطلب ...
هشترود در جنوب شرقی تبریز قرار دارد و مرکز آن شهر هشترود است که در فاصلهی ۱۲۲ کیلومتری تبریز واقع شده است و فضایی روستایی دارد. هشترود مهم قرانقو، آیدوغموش، آجی چای، قلعهچای، قوریچای، اجیر لو، قرهقیه و لیلان چای در محدودهی این شهرستان جریان دارند. دنبالهی ارتفاعات کوهستان سهند در غرب هشترود کشیده شده است.
ادامه مطلب ...
هریس یکی از قدیمیترین مناطق آذربایجان شرقی است. روستاها و آبادی های هریس در قرنهای هفتم و هشتم هجری قمری، قصبههایی آباد و بزرگی بودهاند.
ادامه مطلب ...
شهرستان ملکان در جنوب غربی آذربایجان شرقی، با آذربایجان غربی مرز مشترک دارد و در گوشهی جنوب شرقی دریاچهی ارومیه، به فاصلهی ۱۰ کيلومتری آن، بین شهرستانهای بناب، هشترود، مراغـه و میاندوآب در جلگهی رسوبی واقع شده است.
ادامه مطلب ...
میانه یکی از شهرهای تاریخی و کهن آذربایجان و ایران است. میانه، پایگاه نیروهای سلاطین و محل کسب فرامین آنها بود.
ادامه مطلب ...
تاریخ شهر مرند به چند قرن قبل از میلاد مسیح میرسد. مرند مرکز سکونت اقوامی مهم در دوره کلده و آشور بود.
ادامه مطلب ...
منطقهی سراب از جمله مناطقی است که از دیرباز مسکونی بوده است. وجود کتیبهی اورارتویی، تپههای باستانی و معابد سنگی در حومهی شهر سراب نشانگر قدمت تاریخی منطقه است.
ادامه مطلب ...
شهرستان جلفا در شمال غرب استان و بین شهرستانهای مرند، اهر، ماکو و کلیبر واقع شده است.
ادامه مطلب ...
