بقعه بیبی زبیده بر بالای تپه یا تلی کوچک از خاک بنا شده است. بنای اصلی بقعه شامل حرم کنونی است که در قرن نهم هجری ساخته شده است.
ادامه مطلب ...
آستانه مبارک حضرت عبدالعظیم (ع)، یکی از زیارتگاههای بزرگ و معتبر شیعیان جهان در شهر ری واقع است. حضرت عبدالعظیم از فرزندان امام حسن (ع) است (با پنج واسطه به حضرت امام حسن مجتبی میرسد) که در قرن سوم هجری، شهید و در محل کنونی دفن شد. بخش اصلی و مرکزی آستانه حضرت عبدالعظیم (ع) ، همان بنای اولیه حرم بود که رفته رفته در طول سدههای مختلف بناها و سازههایی دیگر پیرامون آن احداث شد.
ادامه مطلب ...
مرقد امام خمینی (ره) رهبر انقلاب اسلامی ایران در محوطهای بسیار گسترده ساخته شده است. در اطراف آرامگاه امام خمینی دانشگاه، زائرسرا، مراکز تجاری، خدماتی و ... نیز احداث شده است.
ادامه مطلب ...
مسجد جامع ورامین ، مهمترین بنای قدیمی شهر ورامین است که خوشبختانه بیشتر بخشهای آن هنوز باقی مانده است. کار پیریزی مسجد جامع ورامین ، در دوران سلطنت سلطان محمد خدابنده، آغاز شد و در عهد فرزند و جانشین وی سلطان ابوسعید به پایان رسید.
ادامه مطلب ...
مدرسه و مسجد شهید مطهری در خیابان شهید مصطفی خمینی (سیروس) واقع شده و از مدرسههای بزرگ و زیبای قرن سیزدهم هجری قمری ایران است. بانیان این بنای بزرگ و نیز بانیان ساختمان مجلس شورای ملی، حاج میرزا حسین خان سپه سالار قزوینی، صدراعظم دوره ناصرالدین شاه قاجار و برادرش مشیرالدوله بودند.
ادامه مطلب ...
مسجد جامع رجبعلی تهران که در خیابان پانزده خرداد (بوذرجمهری) در محله درخونگاه واقع شده، از مسجدهای قدیمی شهر تهران است و صحنی نسبتاً وسیع و شبستان تابستانی و زمستانی دارد. ایوان مدرسه مسجد جامع رجبعلی تهران، زیبایی خاصی دارد.
ادامه مطلب ...
مسجد امام خمینی تهران در خیابان پانزده خرداد (بوذرجمهری) واقع شده و به بازار تهران محدود است. مسجد شاه یا سلطانی، از مسجدهای بزرگ و معروف تهران است که از بناهای دوران فتحعلی شاه قاجار به شمار میرود.
ادامه مطلب ...
از تنها کتیبه باقی مانده از ساختمان مسجد و مدرسه شیخ عبدالحسین چنین پیداست که بنای یاد شده در سال ۱۲۷۰ هجری قمری به پایان رسیده است.مسجد و مدرسه شیخ عبدالحسین پس از مرگ میرزا تقی خان امیرکبیر از محل ثلث دارایی او به همت مرحوم شیخ عبدالحسین تهرانی معروف به شیخ العراق ساخته شد و به همین دلیل به نام مسجد شیخ عبدالحسین موسوم شد.
ادامه مطلب ...
مسجد سید عزیزالله در نیمه قرن سیزدهم هجری قمری ساخته و به نام بانی آن مرحوم سید عزیزالله موسوم شد.
ادامه مطلب ...
مسجد و مدرسه مشیرالسلطنه که در اوایل قرن چهاردهم هجری قمری توسط مشیرالسلطنه ساخته شده دارای رواق، صحن و گنبد و پوششی کاشی کاری شده است.
ادامه مطلب ...
