گنبدهای آجری مهرآباد، قدیمیترین ساختمانهای تاریخی نیشابور هستند که یکیشان از حملۀ مغولان جان سالم به در برده است. اگر شما از علاقمندان به معماری و بناهای تاریخی هستید، بد نیست که به دیدن گنبدهای مهرآباد بروید. البته باید خودروی شخصی یا اتومبیل کرایهای در اختیار داشته باشید، چون محل گنبدها در فاصلۀ 3 کیلومتری جنوب نیشابور و بر کنار جادۀ نیشابور-کاشمر است.
ادامه مطلب ...
مسجد جامع نیشابور صرفاً یک بنای تاریخی است و نسبت به سایر آثار نیشابور مانند مقبره خیام یا بقعۀ عطار از جذابیت عمومی برخوردار نیست. اما برای مطالعه و ملاحظۀ هنر معماری ایرانی اهمیت بسیاری دارد. مسجد جامع نیشابور در خیابان مرکزی نیشابور یعنی خیابان امام خمینی و نزدیک بازار قرار دارد و به راحتی میتوان بدان دسترسی پیدا کرد.
ادامه مطلب ...
آرامگاه بی بی شطیطه و بی بی پسندیده در غرب نیشابور و در حد فاصل خیابان امام خمینی و بلوار شهید بهشتی قرار دارند.
ادامه مطلب ...
وقتی صحبت از بازار میشود همه به یاد خرید و فروش میافتند و اگر مسافر باشند، کلمه دوست داشتنی «سوغاتی» در ذهنشان تداعی میشود. بازار نیشابور هم البته سوغاتیهای مخصوص خودش را دارد، اما از آن مهمتر یک بازار تاریخی و سر پوشیده است که تقریباًً در خراسان نظیر ندارد.
ادامه مطلب ...
کاروانسرای شاه عباسی از آن جاهایی است که به قول معروف هم فال است و هم تماشا. البته چون سالهای زیادی از راه اندازی آن برای بازدید عمومی نمیگذرد، مانند آرامگاه خیام یا عطار معروف نیست، اما به اندازه آنها جذاب است و دست کم میتوان یک یا دوساعت را به دیدنش اختصاص داد.
ادامه مطلب ...
درکنار آرامگاه عطار نیشابوری، آرامگاه یکی از بزرگترین نقاشان یران، یعنی کمال الملک قرار دارد.
ادامه مطلب ...
آرامگاه عطار نیشاوری در میان باغی بزرگ و زیبا درجنوب شرقی نیشابور و در محوطهای در خارج از شهر قرار گرفته است.
ادامه مطلب ...
در محوطه باغ خیام، مدفن امام زاده «محمد محروق» و امام زاده «ابراهیم» قرار دارد که البته امام زاده محروق از شهرت بیشتری برخوردار است. امام زاده محروق نیشابور از نوادگان امام سجاد بود که به سال 200 قمری در قیام ضد مأمون عباسی -خلیفه وقت- به قتل رسید.
ادامه مطلب ...
موزه خیام که در محوطۀ باغ خیام قرار گرفته، در سال1379 راه اندازی شده و سعی گردیده که آثار موجود در آن متناسب با زندگی خیام و زمانه او باشد.
ادامه مطلب ...
