خانه حیدرزاده تبریز از خانه های تاریخی شهر تبریز است که مالک آن از تجار معروف شهر در دوره قاجار بوده است.
ادامه مطلب ...
بنای خانه سیلابی تبریز بعنوان بخشی از کاخ های حرمسرای نایب السلطنه عباس میرزا در دارالسلطنه تبریز دارای اهمیت تاریخی است.
ادامه مطلب ...
خانه بهنام تبریز در اواخر دوران حکومت زندیان در محله مقصودیه تبریز و به دستور اعتماد الدوله ساخته شده است. این خانه در 1376 به ثبت آثار ملی ایران رسیده.
ادامه مطلب ...
جای جای خانه علی مسیو (موزه علی مسیو) نشان قدم های مردیست که از استوانه های پایداری و مقاومت در برابر دشمنان آزادی بوده است، خانه ای که سر انجام غارت شد ولی خوشنامی برای علی مسیو و بدنامی برای متجاوزان تا ابد ماند.
ادامه مطلب ...
خانه تاریخی ستارخان با توجه به ویران شدن آن توسط لشکر اشغال گر روس در سال 1289 شمسی به جهت معماری دارای اهمیت زیادی نیست اما به لحاظ انتصاب این خانه به یکی از قهرمانان ملی و مبارزان آزادی ایران یعنی ستارخان دارای ارزش و اعتبار فراوانی است.
ادامه مطلب ...
خانه تاریخی امیر نظام گروسی در حال حاظر به عنوان موزه قاجار در شهر تبریز مورد استفاده قرار میگیرد. این خانه در نزدیکی ساختمان شهرداری و در محله ششگلان قرار دارد.
ادامه مطلب ...
خانه مشروطه تبریز را می توان خانه آزادگان ایران نامید، این خانه برای ماه ها محل اجتماع آزاد مردانی نظیر ستارخان و باقر خان بوده که در برابر خودکامه گی های شاه قاجاری ایستادگی میکردند.
ادامه مطلب ...
روی رودخانهی ارس در شهرستان کلیبر، دو پل تاریخی به فاصلهی اندکی (۱۰۰ متر) از یکدیگر بنا شده است که به نام خدا آفرین مشهورند. اولی منسوب به قرن ششم هجری قمری (دورهی سلجوقیان) است که طول آن ۱۶۰ متر است (اکنون ۱۲۰ متر از آن، متعلق به ایران و ۴۰ متر متعلق به جمهوری آذربایجان است) و از ۱۵ طاق جناقی و هلالی با ابعاد نامساوی و غیر مشابه تشکیل شده است.
ادامه مطلب ...
پل میانه که به پل شهرچای میانه نیز معروف است؛ بر روی رودخانهی شهرچای که از دامنهی کوههای سهند و بزغوش سرچشمه میگیرد، احداث شده است. پل میانه در طول تاریخ بارها مرمت شده؛ یکی از این تعمیرات در کتیبهای که در بنا موجود است به زمان فتحعلیشاه قاجار مربوط است.
ادامه مطلب ...
