جشن سده مراسمی از زمان ایران باستان است که هر ساله در میانه زمستان برپا می شود. این مراسم نمادی از احترام به آتش و شکست سرما، یخبندان و نیروهای تاریکی است.
ادامه مطلب ...
برف چال، مراسم اهالی روستای آب اَسک می باشد که در اواسط اردیبهشت در مرتع اَسک وش ( بین رینه و پلور ) انجام می شود. هر سال در فصل بهار برف های باقی مانده از زمستان در دامنۀ کوه دماوند جمع آوری می شود و در گودالی ریخته می شود.
ادامه مطلب ...
روز هشتم شهريور ماه جشنی به نام جشن خزان یا جشن مُغان در برخی از شهرهای ایران به ویژه شهر دماوند برگزار مي شود. این جشن از جمله جشن های کهنی است که همراه با آتش افروزی بر بام خانه ها و چراغانی کردن و آذین بستن کوچه و خیابان برگزار می شده است.
ادامه مطلب ...
زمان برای پرداخت مالیات و خراج به حاکمان بود، از این روی با انتخاب یک روز کبیسه به نگاه داشت سال مبادرت ورزیدند و انجام این کار نخستین تجربه و اقدام در انتخاب سال و مبدا خراجی در گاهشماری های ایرانی است.
ادامه مطلب ...
یکی از مراسم جشن درو آیین علم واچینی است. علمها چوبهایی از جنس درختان مقدّس و سبزی چون شمشاد بوده و نشانۀ سوگ یک خانواده و فامیل در غم از دست دادن جوانان و گاه عزیزان خود می باشند. این مراسم در روز پانزدهم مرداد برگزار میشود.
ادامه مطلب ...
در 58 کیلومتری شهر یزد و در دامنه کوه نارکی زیارتگاهی وجود دارد که بر اساس باورهای مختلف پناهگاهی برای زربانو یا همان نازبانو از شاهزادگان یزد و عروس پادشاه پارس در زمان حمله تازیان به ایران بوده است.
ادامه مطلب ...
یکی از این جشن های دوازده گانه، جشن امردادگان بود که در روز هفتم امرداد ماه زرتشتی برگزار می گردید. ولی امروز این جشن نه در هفتم، بلکه در سوم امرداد ماه برگزار می گردد.
ادامه مطلب ...
ایرانیان از دیرباز برای رفتگان خود احترام خاصی قائل بوده و پیوسته به هرنحو که بر ایشان امکان داشته، کوشیده اند تا روح آنان را از خود راضی نگه دارند.
ادامه مطلب ...
جشن تیرگان ازبزرگ ترین جشن های ایران باستان در ستایش و گرامی داشت تیشتر ایزد باران می باشد.
ادامه مطلب ...