موزه رضا عباسی
تهران-تهرانموزه رضا عباسی که در بزرگداشت یکی از نگارگران زبردست و بیمدعای عهد صفویه نام گذاری شده، با هدف گرداوری، نگهداری، مطالعه و شناساندن دستمایههای به یادگار مانده از هنرمندان و افزارمندان چیره دست این مرز و بوم ایجاد شده است. آثار موزه رضا عباسی که تاریخ درخشان پیش از تاریخ تا سده ۱۳ هجری را دربرمی گیرد، همه از نبوغ خلاق نیاکان ما سخن میگویند. در عین حال، هر یک از آنها، نشانهای از شیوه زیست مردم ایران در روزگاران مختلف هستند.

موزه رضا عباسی که در بزرگداشت یکی از نگارگران زبردست و بیمدعای عهد صفویه نام گذاری شده، با هدف گرداوری، نگهداری، مطالعه و شناساندن دستمایههای به یادگار مانده از هنرمندان و افزارمندان چیره دست این مرز و بوم ایجاد شده است. آثار موزه رضا عباسی که تاریخ درخشان پیش از تاریخ تا سده ۱۳ هجری را دربرمی گیرد، همه از نبوغ خلاق نیاکان ما سخن میگویند. در عین حال، هر یک از آنها، نشانهای از شیوه زیست مردم ایران در روزگاران مختلف هستند.
موزه رضا عباسی دارای دو تالار است که در هر یک آثار مربوط به دورهای خاص قرار گرفته است. این تالارها عبارتند از:
تالار پیش از اسلام: اشیای این تالار مربوط به دو دوره معروف پیش از تاریخ و عصر تاریخی است. دوره پیش از تاریخ در ایران با پیدایش بشر آغاز میشود و تا حدود هزاره سوم پیش از میلاد ادامه مییابد.
در این تالار، آشنایی بیشتری با گسترش تدریجی فنها و تطابق مصالح مادی و نیازهای زندگی روزمره ایرانیان صورت میگیرد. شکل و طرح اشیای تالار، از حیوانات و صحنههای محیط زندگی الهام گرفتهاند و مطالعه در شیوه زندگی، باورها و برداشتهای گذشتگان را آسانتر میکنند.
آثار موجود در تالار پیش از اسلام (مفرغهای لرستان) مربوط به دورههای هخامنشی، اشکانی و ساسانی هستند.
تالار هنرهای اسلامی: در این تالار اشیایی کم نظیر وجود دارد که بیشتر بر اهمیت زیبایی لوازم مورد استفاده در دوره اسلامی تأکید دارند.
آثار موجود در تالار، شامل ظروف سفالین، اشیای فلزی، عناصر معماری، جواهر و منسوجات دورههای سلجوقی، تیموری و صفوی هستند که در میان آنها قلمدانها، جلد کتابها و جعبههای روغنی دوره قاجار نیز دیده میشود.
در این موزه، گنجینهای از نقاشیهای دوره اسلامی وجود دارد. برگی از شاهنامه موت کهنترین نمونه آن است که مربوط به اواسط سده هشتم هجری است. نمونههایی از انواع مکتبهای نقاشی مانند شیراز و تبریز و هرات، یگ برگ از شاهنامه هوتون، هنر تذهیب، آثار چاپی بیگانگان درباره ایران و مینیاتور، از جمله آثار به نمایش درآمده در این تالار است.
خوشنویسی نیز، که یکی از والاترین دستاوردهای دوره اسلامی است در این تالار به نمایش گذاشته شده است. از طریق همین هنر بود که کلام قرآن به کتابت درآمد و نسل به نسل به ودیعه نهاده شد. نمونه قرآنهای این تالار از دقتی ویژه که صرف نسخه برداری از این کتاب شده است، حکایت دارند.
دیگر آثار موجود در این موزه، مراحل گوناگون خطاطی، خطوط ثلث، محقق، نسخ و نستعلیق را نشان میدهد. هنر کتابسازی و خوشنویسی به عنوان عنصری تزئینی و انواع ظروف سفالین، اشیای فلزی، منسوجات و آثار دیگر در این موزه قابل مشاهده است.
موزه رضا عباسی دارای کتابخانهای وسیع با چندین هزار جلد کتاب است که مجموعهای به نسبت غنی از تاریخ و فرهنگ ایران است. سعی شده از این طریق، نمونههایی از ارزشهای غنی فرهنگی ایران زمین ارائه شود. چندین دوره روزنامه و مجله قدیمی فارسی مکمل این مجموعه است که به طور مسلم میتواند راهگشا و منبعی ارزنده برای تحقیق علاقه مندان به هنر تاریخ و باستانشناسی و فرهنگ ایران باشد.
بقعه امامزاده صالح تهران در نزدیکی هتل ارم تهران قرار گرفته به همین خاطر میهمان شهر تهران میتوانند برای اقامت، این هتل را انتخاب نمایند.
شما می توانید برای رزرو هتل در سراسر ایران و یا رزرو هتل های تهران از طریق سایت رزرواسیون آریا اقدام نمایید.
