دبیرستان البرز تهران
تهران-تهراندبیرستان البرز، در ضلع شمال غربی تقاطع خیابان انقلاب و خیابان حافظ (چهارراه کالج) واقع است. محوطه وسیع دبیرستان البرز با وسعتی بیش از ۱۵ هکتار، در سال ۱۲۹۲ شمسی (۱۹۱۳ میلادی) توسط یک هیئت آمریکایی از خواهر میرزا حسن خان مستوفی و شوهرش جلال الدوله خریداری شد و سپس در سال ۱۳۰۳ شمسی ساختمان مرکزی آن توسط نیکلای مارکوف، معمار برجسته روسی، با الهام از بناهای ایرانی و اسلامی در مدت یکسال به پایان رسید.

دبیرستان البرز، در ضلع شمال غربی تقاطع خیابان انقلاب و خیابان حافظ (چهارراه کالج) واقع است. محوطه وسیع دبیرستان البرز با وسعتی بیش از ۱۵ هکتار، در سال ۱۲۹۲ شمسی (۱۹۱۳ میلادی) توسط یک هیئت آمریکایی از خواهر میرزا حسن خان مستوفی و شوهرش جلال الدوله خریداری شد و سپس در سال ۱۳۰۳ شمسی ساختمان مرکزی آن توسط نیکلای مارکوف، معمار برجسته روسی، با الهام از بناهای ایرانی و اسلامی در مدت یکسال به پایان رسید.
دبیرستان البرز که در بدو تاسیس کالج آمریکایی نام داشت و بعداً کالج البرز نام گرفت، در سال ۱۳۱۹ شمسی از آمریکاییها خریداری گردید و به کار آنها خاتمه داده شد.
دبیرستان البرز، با حیاط و باغی بزرگ شامل مجموعهای از ساختمانهای قدیمی و جدید و تاسیسات جانبی است که ساختمان مرکزی و ساختمان آموزشگاه علوم، قدیمیترین بخشهای این مجموعه است. ساختمان مرکزی دبیرستان البرز، در زمینی به وسعت حدود ۳۰۰۰ متر مربع احداث گردیده است. کل بنا دارای نماهای متقارن است و علاوه بر تکرار ریتم پنجرهها، نمای شمالی و جنوبی ورودی ساختمان دارای ایوانی بلند است.
نماهای شمالی و جنوبی، با نورگیرها و ستونهای آجری کتیبههای کاشیکاری شده فیروزهای بالای قوس پنجرهها تزئین شدهاند. ورودی دبیرستان با چند پله در سطح بالاتر قرار دارد و در دو طرف آن دو برج احداث شده است. ازاره سنگی دور تا دور بنا را فرا گرفته و تمامی بنا از آجر است. ستونهای سراسری بنا، دارای بدنه سنگی و کف فضاهای داخلی نیز سنگفرش شده است.
ریاست دبیرستان البرز را از سال ۱۳۱۹ تا ۱۳۲۳، آقایان وحید تنکابنی، علی محمد پرتوی صنیع الملک، حسن ذوقی و لطفعلی صورتگر بر عهده گرفتند و سپس این مسئولیت به آقای دکتر محمدعلی مجتهدی گیلانی استاد دانشگاه واگذار شد که تا اواخر سال ۱۳۵۷ در این سمت انجام وظیفه نمود. در طی دوران ریاست آقای دکتر مجتهدی، ساختمانهای متعددی به مجموعه ساختمانهای البرز اضافه گردید که سالن سرپوشیده ورزشی، ساختمان جدید شبانه روزی، ساختمان آزمایشگاههای فیزیک، کتابخانه، سالن امتحانات بسیار عظیم و مرکز فنی در سال ۱۳۴۸ از جمله مهمترین آنهاست.
در سال ۱۳۳۷ هنگامی که دولت وقت اقدام به تاسیس دانشگاه پلی تکنیک (امیرکبیر) نمود، حدود ۱۰ هکتار از اراضی دبیرستان البرز تدریجاً به آن مجموعه واگذار شد و به این ترتیب از وسعت اولیه آن کاسته شد.
در سال ۱۳۷۶ ساختمان مرکزی و ساختمان علوم در شرق دبیرستان البرز با شماره ۲۰۰۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
دبیرستان البرز تهران در نزدیکی هتل هویزه تهران قرار گرفته به همین خاطر میهمان شهر تهران میتوانند برای اقامت، این هتل را انتخاب نمایند.
شما می توانید برای رزرو هتل در سراسر ایران و یا رزرو هتل های تهران از طریق سایت رزرواسیون آریا اقدام نمایید.
