مزار قطب الدین حیدر تربت حیدریه
خراسان رضوی-تربت حیدریه«قطب الدین حیدر زاوهای» (618- 531ه. ق) که گاه او را با «قطب الدین حیدر تونی» (متوفی 830ه. ق) اشتباه میگیرند، سرسلسله فرقه حیدریه و از معاصران «عطار نیشابوری» است. گفتهاند که قطب الدین حیدر زاوهای از ظهور و غلبه مغولان بر ایران خبر داد و خود همان ایام به غاری رفت و ناپیدا شد. پیروان قطب الدین طوق و حلقه آهنین در گوش خود میکردند تا از وسوسه آمیزش با زنان دور بمانند.

«قطب الدین حیدر زاوهای» (618- 531ه. ق) که گاه او را با «قطب الدین حیدر تونی» (متوفی 830ه. ق) اشتباه میگیرند، سرسلسله فرقه حیدریه و از معاصران «عطار نیشابوری» است. گفتهاند که قطب الدین حیدر زاوهای از ظهور و غلبه مغولان بر ایران خبر داد و خود همان ایام به غاری رفت و ناپیدا شد. پیروان قطب الدین طوق و حلقه آهنین در گوش خود میکردند تا از وسوسه آمیزش با زنان دور بمانند. در واقع این عده اطوار و رفتار قلندر گونه داشتند و مانند قلدران در سیر و کوچ بودند. بدین سبب، طریقت حیدری حتی نا نواحی دوردستی مانند قونیه (در ترکیه امروزی) گسترش یافت.
مزار شیخ قطب الدین حیدر زاوهای در داخل شهر تربت حیدریه، مجموعه بزرگی است که بناهای متنوعی مانند ایوان، صحن، گنبدخانه، مسجد و سردابه را در بر میگیرد. به درستی مشخص نیست که نخستین بنای مزار شیخ چه زمانی ساخته شده، اما روشن است که مجموعه مزار قطب الدین حیدر زاوهای در دوره صفویه توسعه چشمگیری پیدا کرده است. قدیمیترین تاریخ نوشته این مجموعه بر ضریح چوبی داخل مزار قرار دارد و سال 987ه. ق را نشان میدهد.
«قطب الدین حیدر زاوهای» (618- 531ه. ق) که گاه او را با «قطب الدین حیدر تونی» (متوفی 830ه. ق) اشتباه میگیرند، سرسلسله فرقه حیدریه و از معاصران «عطار نیشابوری» است. گفتهاند که قطب الدین حیدر زاوهای از ظهور و غلبه مغولان بر ایران خبر داد و خود همان ایام به غاری رفت و ناپیدا شد. پیروان قطب الدین طوق و حلقه آهنین در گوش خود میکردند تا از وسوسه آمیزش با زنان دور بمانند.
شما می توانید برای رزرو هتل در سراسر ایران و یا رزرو هتل های مشهد از طریق سایت رزرواسیون آریا اقدام نمایید.
