آرامگاه شیخ عطار نیشابور
خراسان رضوی-نیشابورآرامگاه عطار نیشاوری در میان باغی بزرگ و زیبا درجنوب شرقی نیشابور و در محوطهای در خارج از شهر قرار گرفته است.
دربلوار خیام و درست در روبهروی باغ و آرامگاه خیام، خیابانی به نام خیابان عرفان واقع شده که انتهای آن به آرامگاه عطار و کمال الملک میرسد.
عطار نیشابوری در تاریخ ادبیات و عرفان ایران مقام بالایی دارد. نام اصلی او «فرید الدین محمد بن ابوبکر ابراهیم» است و احتمالا درحدود 540 هجری قمری در نیشابور یا یکی از روستاهای اطراف آن به دنیا آمده است. او در اشعارش خود را «عطار» میخواند که هم به معنای دوا فروش است و هم به معنای طبیب.
عطار در داروخانه خود در نیشابور که از پدرش به ارث برده بود، روزانه نبض پانصد بیمار را میگرفت و به مداوایشان میپرداخت. محیط پرهیاهوی اطراف وی باعث میشد که باهمه جور آدمی برخورد کند و از آنان چیزهای فراوانی بیاموزد. از جمله مردمان دور و بر او پیروان طریقت صوفیه بودند که عطار را با دنیای شگفت آور اولیا آشنا ساختند به گونهای که او بعدها یکی از همین اولیای صوفیه شد.
از عطار آثار منثور و منظوم زیادی باقی مانده که از جمله آنها میتوان به تذکره الاولیاه، اسرار نامه، مصیبت نامه، الهی نامه و منطق الطیر اشاره کرد. عطار در تمام این آثارحکایات و تمثیلها و پندهای عرفانی بسیاری را نقل کرده و از همه مهمتر توانسته که شعر ایران را از دنیای اهل دربار و اهل مدرسه بیرون آورده و به زندگی مردم عادی قدم گذارد.
سرنوشت عطار بسیار غم انگیز بود. وی احتمالا در سال 618 هجری قمری به دست یکی از سربازان مغول که نیشابور را تصرف کرده بودند به قتل رسید.
درباره قتل او یک روایت افسانهای وجود دارد. میگویند مغول ابتدا عطار را به اسارت گرفت و در کوچهها به حرکت درآمد. مردی عطار را دید و شناخت و خواست که او را به هزار سکه زر بخرد و از دست مغول برهاند، اما عطار به مغول گفت: نفروش که من بیش از این میارزم. مغول به این توصیه عمل کرد و سپس به مردی رسید که تمام دارایی اش یک بار کاه بود و میخواست با آن عطار را بخرد و برهاند. عطار به مغول گفت: بفروش که من بیش از این نمیارزم! مغول چون این را دید، از در خشم درآمده و عطار را کشت.
شما می توانید برای رزرو هتل در سراسر ایران و یا رزرو هتل های مشهد از طریق سایت رزرواسیون آریا اقدام نمایید.