تنگ براق فارس
فارس-آبادی تنگ براق که راه دسترسی به آن از ناحیه سده می گذرد، محلی مناسب برای گذران اوقات فراغت گردشگران است. این محل با جمعیتی اندک دارای آب آشامیدنی از طریق چشمه سارهای محل و دسترسی مناسب می باشد. بیشتر بازدیدکنندگان تنگ براق را مسافرانی از شهرهای شیراز، آباده، اقلید و اصفهان تشکیل میدهند.

آبادی تنگ براق که راه دسترسی به آن از ناحیه سده می گذرد، محلی مناسب برای گذران اوقات فراغت گردشگران است. این محل با جمعیتی اندک دارای آب آشامیدنی از طریق چشمه سارهای محل و دسترسی مناسب می باشد. بیشتر بازدیدکنندگان تنگ براق را مسافرانی از شهرهای شیراز، آباده، اقلید و اصفهان تشکیل میدهند.
تنگ براق در جنوب ناحیة سده شهرستان اقلید، در شمال شرقی آبشار مارگون قرار دارد. این تنگ، محل عبور یکی از شاخه های اصلی آب سد درودزن است. منطقه مورد نظر به صورت دره ای عمیق و زیبا بین دیوارهای صخرهای قرار دارد و قسمت انتهایی آن بن بست است.
مجموعه آبهای بالادست این منطقه با عبور از یک دشت، در شکافی عمیق سرازیر میشود و آبشاری زیبا پدید می آورد. در دیواره صخره سمت چپ تنگ، غاری زیبا پدید آمده است که منشاء آهکی دارد و از سقف آن، آب به صورت قطرات باران به کف غار میریزد. دیواره و سقف غار پوشیده از خزه است.
ارتباط شیراز با تنگ براق از سه طریق امکان پذیر است:
از طریق منطقه کامفیروز و با عبور از دشت کامفیروز و مناطق جنگلی امتداد جاده خاکی. منطقة کامفیروز به دو بلوک کمهر و کاکان و سرحد چهاردانگه متصل میشود. بعد از روستای تنگ براق، جاده بن بست است.
از طریق جادة سپیدان- کمهر و کاکان و چوبخله که راه ارتباطی مناسبی دارد.
از طریق راه ارتباطی سرحد چهاردانگه که این جاده به شهرستانهای اقلید، آباده و در نهایت به جاده اصلی شیراز- اصفهان مرتبط میشود. این مسیر امکان دسترسی شهرستانهای شمالی و شمال شرقی فارس و استانهای مجاور را به این منطقه میسر می سازد. در داخل تنگ براق به دلیل شیب تند و زمین ناهموار امکان برقراری تأسیسات گردشگاهی متمرکز وجود ندارد.
