مسجد شیخ لطف الله شهر اصفهان
اصفهان-اصفهاناین مسجد بینظیر، شاهکار دیگری از هنر معماری و کاشیکاری قرن یازدهم هجری قمری است که در شرق میدان نقش جهان و در مقابل عمارت عالیقاپو قرار دارد. مسجد شیخ لطف الله به فرمان شاهعباس اول در مدت 18 سال ساخته شده است. ساخت سردر معرق آن در سال 1011 هجری قمری اتمام یافته، و ساختمان و تزئینات آن در سال 1028 هجری قمری به پایان رسیده است.
این مسجد بینظیر، شاهکار دیگری از هنر معماری و کاشیکاری قرن یازدهم هجری قمری است که در شرق میدان نقش جهان و در مقابل عمارت عالیقاپو قرار دارد. مسجد شیخ لطف الله به فرمان شاهعباس اول در مدت 18 سال ساخته شده است. ساخت سردر معرق آن در سال 1011 هجری قمری اتمام یافته، و ساختمان و تزئینات آن در سال 1028 هجری قمری به پایان رسیده است.
رزرو هتل اصفهان با تخفیف در رزرواسیون آریا
کتیبه سردر آن به خط ثلث علیرضا عباسی و به تاریخ سال 1012 هجری قمری است. معمار و بنای مسجد، «استاد محمدرضا اصفهانی» است که نام او در داخل محراب زیبای مسجد در لوحه کوچکی ذکر شده است. مسجد شیخ لطف الله از ابنیة تاریخی و مذهبی بسیار مشهوری است که تزئینات کاشیکاری داخلی آن، از ازارهها به بالا، همه ازکاشیهای معرق پوشیده شده است و داخل و خارج گنبد بیمانند آن نیز از زیباترین گنبدهای مساجد اصفهان به شمار میرود که از کاشیهای معرق نفیس پوشیده شده است.
از آنجایی که عمارت عالی قاپو واقع در طرف غرب میدان امام بود ومحل اقامت شاه و خانواده اش، این میدان نیاز به یک مسجد داشت که برای دعا شاه مناسب باشد و همچنین زیبایی و عظمت میدان را افزایش دهد. بر خلاف مسجد امام که برای نماز عمومی طراحی شده بود، مسجد شیخ لطف الله مسجد خصوصی خانواده شاه عباس بود. درهای مسجد همیشه بسته و محافظت شده بودند.
مسجد شیخ لطف الله، همانند مسجد امام، یک ورودی دارد که به سمت راست می چرخد، و بازدید کنندگان را مجبور به هنگام ورود به مسجد در جهت مکه قرار بگیرند. نقاشی ها و کاشی های داخلی توسط رضا عباسی، هنرمند معروف ایرانی ساخته شده است. دیوارها، گنبدها و ورودی های مسجد با کاشی های به اصطلاح هفت رنگ، خوشنویسی و کتیبه های برخی از جزءهای قرآن، نام های امامان و تزئین شده اند.
باستانشناسان خارجی در مورد عظمت معماری این مسجد گفتهاند: «به سختی میتوان این بنا را محصول دست بشر دانست».
شیخ لطفالله از علمای بزرگ شیعه و از مردم «میس» از قریههای «جبل عامل» در لبنان امروزی بود که به دعوت شاهعباس اول در اصفهان اقامت گزید. این مسجد به منظور تجلیل از مقام او و برای تدریس و نمازگزاری وی احداث و اختصاص یافت و به همین دلیل نیز به مسجد شیخ لطفالله مشهور شد. شیخ لطفالله 6 سال قبل از درگذشت شاه عباس اول فوت کرد.
هتل های نزدیک مسجد شیخ لطف الله
اگر بخواهید در کنار مسجد شیخ لطف الله اقامت داشته باشید، گزینه های زیادی برای انتخاب وجود دارد. نزدیک ترین هتل ها به مسجد هتل پارتیکان 3 ستاره و هتل جام فیروزه 3 ستاره است. برای اقامت لوکس تر،هتل پیروزی 4 ستاره و هتل عباسی 5 ستاره یکی از قدیمی ترین هتل های ایران را می توانید انتخاب کنید.