کتیبه های تاریخی اصفهان
اصفهان-اصفهانسردر خانقاه ابومسعود سردر کاشیکاری شده خانقاه شیخ ابومسعود در محلهای به همین نام، در کوچه آببخشان قرار دارد و تنها اثر قابل توجه از یک مجموعه عظیم ساختمانی در این محل است که تا این تاریخ بر جای مانده است.
سردر خانقاه ابومسعود
سردر کاشیکاری شده خانقاه شیخ ابومسعود در محلهای به همین نام، در کوچه آببخشان قرار دارد و تنها اثر قابل توجه از یک مجموعه عظیم ساختمانی در این محل است که تا این تاریخ بر جای مانده است. کتیبه نفیس کاشیکاری این سردر به نام سلطان یعقوب آق قویونلو به تاریخ 895 هجری قمری است. این خانقاه از قرن سوم هجری به بعد، همواره مورد توجه و احترام مردم اصفهان بوده است.
برای مشاهده لیست قیمت هتل های اصفهان کلیک کنید
سردر زاویه درب کوشک
این سردر که به منظور حفاظت به باغ چهل ستون انتقال یافته، تنها اثر تاریخی از دوره حکومت رستم آق قویونلو است. در کتیبه ثلث سردر، نام رستم بهادرخان و بانی ساختمان علی بیک برنا و تاریخ سال 902 هجری قمری نقش بسته است.
سردر قیصریه
در ضلع شمالیمیدان نقش جهان اصفهان، سردر قیصریه و بازار شاهی واقع شده است. نقاشی روی دیوارها مناظری از جنگهای شاه عباس اول با ازبکان را نمایش میدهد. از نقاشیهای سردر، نقاشی جبهه غربی آن است که موضوع آن معرفی شکارگاه شاه عباس است و به قلم رضا عباسی طراحی و اجرا شده است و شاه عباس اول را در حال شکار نشان میدهد. در جبهه فوقانی سردر قیصریه، دو پشت بغل کاشیکاری وجود دارد که موضوع تزئینات آن نمایش برج قوس است. مورخین مشرق زمین، زمان احداث شهر اصفهان را در برج قوس میدانستهاند.
رزرو هتل های ایران در رزرواسیون آریا
سردر هارون ولایت
بقعه هارون ولایت از سمت غرب به وسیله دری به محوطه مدرسه کوچکی باز میشود که در اطراف آن حجرههایی وجود دارد و جرزها و پشت بغلهای اطراف آن با تزئینات معقلی آجر و کاشی مزین شده است. این مدرسه به وسیله در دیگری به صحن شمالی هارون ولایت باز میشود که سردر مجللی دارد. کتیبه همین سردر نفیس نشان میدهد که ساختمانهای فعلی در زمان شاه اسماعیل اول احداث شدهاند.
در نمای خارجی کتبیه گنبد هارون ولایت، باخط بنایی مشکی در زمینه فیروزهای، سوره فتح نقش بسته است. ایوان ضلع شرقی بنای تاریخی- مذهبی هارون ولایت را با مقرنسهای معرق کاشی تزئین شده است.
در بالای پنجره مشبک آهنی و در حاشیه کتیبهای، اسامی چهارده معصوم نوشته شده است. این بقعه روبهروی مسجد علی در میدان قدیم اصفهان قرار دارد.
سردر مسجد جامع جورجیر
این سردر به مسجد کافی الکفاه (صاحب اسماعیل بن عباد از وزرای مشهور پادشاهان دیلمی در قرن چهارم هجری) تعلللق دارد که در مردادماه 1335 شمسی از لابهلای دیوارههای گلی خارج و تعمیر شده است.
این سردر از نظر تاریخی و مذهبی ارزش فوقالعادهای دارد؛ زیرا تنها اثر موجود از دورهای است که اصفهان پایتخت پادشاهان آلبویه بوده است. این سردر که در قسمت شمال غربی مسجد حکیم واقع شده است، از نمونههای بسیار قدیمی و عالی هنر آجرکاری و گچبری در اصفهان به شمار میرود.
سردر خانقاه نصرآباد
کتبیه سردر کاشیکاری خانقاه نصرآباد در محدوده اصفهان حاکی از آن است که خانقاه مزبور در سالهای 854 و 855 هجری به وسیله صدرالدین علی طبیب بنا شده است.
کتیبه مدرسه آقاکافور
از این مدرسه فقط لوح سنگی تاریخی سردر آن در مسجد خان و نام شاه عباس دوم و حاجی کافور صاحب جمع خزانه سلطانی و خطاط آن محمدرضا امامی و سال اتمام آن 1069 هجری قمری را در بر دارد.
کتیبه مدرسه مریم بیگم
مدرسه مریم بیگم شهر خوانسار، در دوره سلطنت شاه سلطان حسین صفوی به وسیله مریم بیگم دختر شاه صفی در سال 1115 هجری قمری، در مجاورت محلی که امروزه به نام چهارسو نقاشی شهرت دارد، بنا شده است. از این مدرسه، دو لوح سنگی به خط «علی نقی امامی» باقی مانده است که در دبستانی که به جای آن احداث شده است، نگهداری میشود.