تالاب انزلی شهر بندرانزلی
گیلان-بندر انزلیتالاب انزلی در ساحل جنوب غربی دریای مازندران- در غرب دلتای سفیدرود و در جنوب بندر انزلی- گسترده است. این تالاب از غرب به کپورچال و آبکنار، و از جنوب به صومعهسرا و بخشهای شهرستان رشت، محدود است. محدودۀ آب تالاب انزلی بیش از 100 کیلومتر مربع است که آب رودها، نهرها و زهکشهای کشاورزی واقع در حوزههای آبریز به آن میریزد.

تالاب انزلی
تالاب انزلی در ساحل جنوب غربی دریای مازندران- در غرب دلتای سفیدرود و در جنوب بندر انزلی- گسترده است. این تالاب از غرب به کپورچال و آبکنار، و از جنوب به صومعهسرا و بخشهای شهرستان رشت، محدود است. محدودۀ آب تالاب انزلی بیش از 100 کیلومتر مربع است که آب رودها، نهرها و زهکشهای کشاورزی واقع در حوزههای آبریز به آن میریزد.
ارزشهای زیست محیطی و اقتصادی تالاب انزلی نقش ویژهای در جغرافیا و حیات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی استان گیلان دارد. نقش علمی تالاب در زمینههای مختلف جانور شناختی، گیاهشناختی و زیست محیطی حائز اهمیت است و پژوهندگان از آن به عنوان یک آزمایشگاه طبیعی رایگان در زمینههای گوناگون استفاده میکنند. چشماندازهای زیبای تالاب، جاذبههای شگرف به منطقه بخشیدهاند. محیط آبی و زندۀ تالاب انزلی و ارتباط گستردۀ آن با دریا، بستری مطلوب برای تخمریزی انواع ماهیان فراهم ساخته است. این ماهیان، گذشته از این که یکی از منابع مهم غذای مردماند، نقشی مهم در اقتصاد منطقه دارند.
بیش از 20 گونه ماهی در تالاب انزلی وجود دارد که 11 گونه از آنها بومی، هشت گونه مهاجر و یک گونه نیمه مهاجرند. ماهیان مهاجر مانند ماهی سفید و سوف، برای تخمگذاری و زاد و ولد به تالاب میآیند و پس از تخمریزی دوباره به دریا باز میگردند. ماهیان بومی مانند ماهی کپور و اردک ماهی به طور دایم در تالاب زیست میکنند. دیگر ماهیان مهمّ تالاب عبارتند از: سفید، سوف، سیم، اردک ماهی، کلمه، ماش، کپور، سیاهکولی و لایماهی.
تالاب انزلی یکی از بهترین و مناسبترین زیستگاهها برای گونههای مختلف پرندگان مهاجر است. دهها گونه از پرندگان مهاجر در مسیر مهاجرت و سفر زمستانی، تالاب انزلی را برای اقامت زمستانی انتخاب میکنند. هر سال، پرندگان مهاجر مانند غاز، قو، اردک، مرغابی، چنگر، و دیگر پرندگان شناگر در پیرامون آن اسکان موقت میگزینند. شکار و فروش این پرندگان نیز، از منابع درآمد صیادان و ساکنان اطراف تالاب است. تالاب انزلی و جزیرههای آن، چشماندازهایی بسیار زیبا دارند و مشتاقان فراوان طبیعت را به سوی خود جلب میکنند. حفظ و نگهداری این تالاب و سلامت محیط زیست آن، به عنوان یک سرمایۀ بسیار ارزشمند ملی و محلی، یک وظیفه و رسالت تاریخی برای همۀ کسانی است که خود را در قبال جامعه مسئول میدانند.