عمارت مسعودیه تهران
تهران-تهرانعمارت مسعودیه یکی از عمارتهای زیبا است که در تهران جا خوش کرده.

همیشه خانههای مسکونی بزرگ و باشکوه چشمان هر کسی را به خود جذب میکند. حال فرض کنید در عمارتی با بخشهای مختلف، حیاط و باغ زیبا، گل و گیاه و درختان سر به فلک کشیده محاصره شدهاید. تصورش هم زیباست. یکی از عمارتهای زیبایی که در تهران همچنان پابرجا باقی مانده، عمارت مسعودیه است. این جاذبه تاریخی و قدیمی جذابیت خاص خود را داراست. این عمارت همه چیز تمام شما را به خانهها و بخشهای استثنایی خود دعوت میکند. شما میتوانید با بازدید از این عمارت باستانی با ارزشهای هنری و تاریخ ایران از نزدیک آشنا شوید. اگر دوست دارید با این مکان تاریخی و قدیمی آشنا شوید با ما در سطر به سطر این مطلب از رزرواسیون آریا همراه شوید.
تاریخچه عمارت مسعودیه
عمارت مسعودیه بهارستان جزو آن عمارتهایی است که سرد و گرم روزگار را چشیده است. این عمارت به دستور میرزا مسعود قاجار در سال 1295 قمری در محله دولت تهران بنا نهاده شد. معمار این مکان شخصی به نام رضا قلی خان بود. بهعلاوه، این عمارت حوادث مختلفی را دیده است که اشاره به آن خالی از لطف نخواهد بود. یکی از این اتفاقات مربوط به جریان جنبش مشروطه بود. به علت نزدیکی میدان بهارستان و اختلافهای متعدد ظلالسطان جزو پایگاههای مخالفان محمدعلی شاه و مشروطهخواهان بود.
به غیر از این، در سال 1287 در فاصله نزدیکی از عمارت بمبی دستساز زیر کالسکه شاه منفجر شد. همین ماجرا سبب شد محمدعلی شاه به توپ بستن مجلس را در دستور کار خود قرار داد. سپس بعد از ماجرای بهارستان و بالا و پایینهای بسیار، عمارت زیبای مسعودیه و خانه ظهیرالدوله به رگبار و توپ بسته شد. بعد از آن ماجرا در سال 1299 رضاشاه این عمارت را از همدمالسلطنه خریداری کرد. همچنین حدود یک سال بعد آن را به وزرات فرهنگ و معارف هدیه داد.
مشاهده قیمت اتاق ها و رزرو هتل های تهران
مسیر دسترسی به عمارت مسعودیه
این عمارت قدیمی و زیبا در جایی از تهران واقع شده است که به راحتی میتوان با وسایل حملونقل عمومی به آنجا رفت. برای رسیدن به این عمارت 2 راه پیش رو دارید که در ادامه تک تک آنها را بررسی خواهیم کرد.
دسترسی با مترو: برای رفتن به عمارت مسعودیه با مترو باید سوار خط 2 شوید. پس از آن باید در ایستگاه ملت پیاده شده و در ضلع جنوب غربی این ایستگاه به سوی خیابان اکباتان پیش روید. وقتی به خیابان اکباتان برسید عمارت مسعودیه را خواهید دید. البته اگر جزو کسانی هستید که دوست دارید قدم زنان به این عمارت برسید باید در ایستگاه بهارستان پیاده شوید. سپس به سمت ضلع جنوبی بهارستان بروید تا به خیابان اکباتان برسید.
دسترسی با اتوبوس: راه دوم برای دسترسی به عمارت استفاده از اتوبوس است. شما باید از بیآرتیهای پایانه جنوب- تجریش استفاده کنید. سپس در ایستگاه جمهوری پیاده شوید. بعد از آن باید دوباره سوار اتوبوسهای میدان جمهوری و بهارستان شوید تا شما را به عمارت زیبا برسانند.
جاهای دیدنی نزدیک به عمارت مسعودیه
بهتر است هنگام بازدید از این عمارت با یک تیر دو نشان بزنید چراکه در اطراف این عمارت زیبا، جاذبههای دیدنی و گردشگری بسیاری قرار گرفتهاند که بازدید از آنها خالی از لطف نخواهد بود.
موزه هنرهای ملی، یکی از جاهای دیدنی نزدیک که فاصله آنچنان زیادی با عمارت ندارد؛ موزه هنرهای ملی است. در عرض چند دقیقه به راحتی میتوانید خودتان را به این مکان برسانید. در این موزه میتوانید آثار باستانی از دورههای مختلف تاریخی ایران را نظارهگر باشید. همچنین میتوانید آثار هنری مختلفی از قبیل نگارگری، فرشهای دستبافت، منبتکاری، ظروف سفالی، کاشیکاری و غیره را مشاهده کنید.
باغ نگارستان، باغ نگارستان واقع در بهارستان از آن جاذبههای دیدنی است که حال و هوای شما را حسابی عوض میکند. این باغ خرم و زیبا یادگاری از دوران قاجاریه است. نقاشیهای دوران سلطنت فتحعلی شاه موجود در این باغ در همان ابتدا چشمان شما را به خود خیره خواهد کرد.
میدان توپخانه، وقتی به عمارت مسعودیه میروید سعی کنید از میدان توپخانه نیز بازدید کنید. البته گفتنی است که این مکان در حال حاضر با نام میدان امام خمینی به رسمیت شناخته میشود. این مکان در زمان قدیم جایی برای اعتراضات سیاسی مردم بود. با این حال، امروزه بیشتر مردم برای انجام کارهای مختلف تجاری و اداری به این مکان پا میگذارند.
باغ امین السلطان تهران، همانطور که از اسم این باغ مشخص است؛ نام آن برگرفته از صاحبش امین السلطان است که صدراعظم پادشاه دوران قاجار بوده است. این باغ در خیابان لاله زار قدیم واقع شده است و تنها باغ باقیمانده این مکان است. همچنین باغ امین السلطان مکان مهمی برای انجام تصمیمات سیاسی بود که پیش از انقلاب مهمانان خارجی در آنجا رفتوآمد میکردند.
مطالعه بیشتر: جاهای دیدنی تهران
معماری عمارت مسعودیه
عمارت مسعودیه شامل بخشهای اندرونی و بیرونی است. دو کتیبه در عمارت دیوانخانه، دو کتیبه در سردر اصلی، دو کتیبه در عمارت مشیریه و در نهایت یک کتیبه در سردر کالسکه رو؛ 7 کتیبه تاریخی و قدیمی این عمارت به شمار میروند. همچنین زیباییهای این مکان تمام نشدنی هستند چراکه خطاطیها، کاشیکاریها، گچبریها، نقاشیهای دیواری و غیره تک به تک بر شکوه و زیبایی این عمارت افزودهاند.
بخشهای داخلی عمارت مسعودیه
عمارت مسعودیه از آن عمارتهای بزرگ و دلگشایی است که در آن وقت کم خواهید آورد، چراکه این عمارت بخشهای مختلفی دارد که کاربرد هر کدام مختلف است. در ادامه با یکدیگر به تک تک بخشهای داخلی آن خواهیم رفت:
بنای دیوانخانه عمارت مسعودیه
بنای دیوانخانه عمارت مسعودیه در همان نگاه اول با آینهکاریهای زیبا و خوشرنگ شما را مجذوب خود خواهد کرد. این بنا ساختمان اصلی عمارت است و مسعودمیرزا برای پذیرایی از مهمانهای خاصش از این مکان استفاده میکرد.
حوضخانه عمارت مسعودیه
و اما میرسیم به قسمت حوض خانه عمارت مسعودیه، این بخش با طاقها و ستونهای بزرگ، کندهکاریها، کاشیکاریها، گچبریها و غیره همه و همه شما را به خود مات و مبهوت خواهد کرد. حیف است از حوضخانه بازدید کنید و تصویری با دوربین خود ثبت نکنید!
عکاسخانه عمارت مسعودیه
اگر میخواهید عکسهای هنری، زیبا و به عبارتی همه چیز تمام بگیرید به بخش عکاسخانه بروید. عکاسخانه عمارت مسعودیه در طبقه زیرین عمارت واقع شده است. البته اگر خواهان این هستید که عکسهایتان حس و حال دوران قاجاری را به خود بگیرد حتما لباسهایی که در آن مکان وجود دارد را به تن کنید. بیشک شیفته عکسهایتان خواهید شد.
محوطه باغ عمارت مسعودیه
وجود درختان کاج سرسبز و زیبا، گل و گیاهان انبوه و از همه رنگ، حوض آب و وسعت و بزرگی عمارت مسعودیه همه و همه محوطهای بکر و دلپذیر را به وجود آوردهاند. بیشک با دیدن محوطه، به خود خواهید گفت ای کاش زمان به کندی پیش رود تا زمان زیادی را در این عمارت سپری کنید. باتوجه به فضای بزرگی که اطراف حوض حاکم است، چنین برداشت میشود که در گذشته این مکان برای حرکت و عبور کالسکهها مورد استفاده واقع میشد.
تماشاخانه عمارت مسعودیه
اگر جزو کسانی هستید که به تئاتر علاقه دارند این مکان مناسب شماست. این تماشاخانه حدود 200 نفر ظرفیت دارد. البته گفتنی است که در این مکان اجازه هیچگونه ساختوسازی وجود نداشت. با این حال، کسانی که به تماشای تئاتر رفتهاند کیفیت آن را مناسب و خوب میدانند. از این رو، میتوانید به تئاتر آن نیز سری بزنید.
عمارت و حیاط سید جوادی
عمارت و حیاط سید جوادی با نام اتاق وزرا نیز شناخته میشود. ایشان از حکیمان مسعود میرزا بودند. در یکی از شکارهای مسعود میرزا، سید جوادی با کاردانی و درایت خود توانست ایشان را از مرگ نجات دهد. از این رو، این مکان به علت تقدیر و سپاس به این نام تبدیل شد.
عمارت و حیاط مشیری
عمارت و حیاط مشیری بخشی جذاب و زیبا است که میتوانید از فضای بیرونی و بنای تاریخی آن بینهایت لذت ببرید. این بخش برای مباشران مسعود میرزا یعنی محمدباقر خان و حبیبالله خان بنا نهاده شده بود.
حیاط خلوت عمارت
حیاط خلوت را بعد از عمارت سردر مشاهده خواهید کرد. این قسمت با داشتن گل و گیاهان خوش رنگ و زیبا و حوضچه آب چشمان شما را به خود خیره خواهد کرد.
عمارت سردر
وقتی به عمارت سردر پا گذاشتید حتما به دقت به اطراف خود نگاه بیندازید تا غرق هنرهای منبتکاری و معرقکاری شوید. عمارت سردر جزو قدیمیترین بخشها در عمارت مسعودیه است. البته لازم به ذکر است که انتظار دیدن همه قسمتها با معماری دوران قاجار را نداشته باشید؛ چرا که در طی سالهای مختلف از قبیل 1386، 1390 و 1394 مورد بازسازی قرار گرفته است. ورودی سردر از وسط عمارت است و برای خروج باید از قسمتهای کناری استفاده کنید.
عمارت سفرهخانه
عمارت سفرهخانه همان جایی است که مهمانیها، مراسمات و جشنهای مختلف دوره قاجار در آنجا برگزار میشد. این بخش در قسمت جنوبی عمارت مسعودیه واقع شده است.
عمارت سردر کالسکه رو
بخش عمارت سردر کالسکه رو یکی از قسمتهای زیبا و دیدنی است که توجه هر بینندهای را به خود جلب میکند. این بخش از عمارت شاهکاری از هنر و معماری ایرانی است. سردر کالسکه رو دارای طراحیهای منظم و منحصربهفردی است که نمادی از قدرت و شکوه این ساختمان را به رخ همگان میکشد.
هتل های نزدیک عمارت مسعودیه
زمانی که برای بازدید از عمارت مسعودیه به تهران سفر میکنید، انتخاب هتلی که نزدیک به این جاذبه تاریخی و بازار بزرگ تهران باشد، اهمیت بسیاری دارد. در ادامه به بررسی شش هتل معتبر و دارای موقعیت مناسب در نزدیکی عمارت مسعودیه میپردازیم. این هتلها با امکانات و خدمات متنوع خود، اقامتی راحت و لذتبخش را برای مسافران فراهم میکنند.
هتل آرمان تهران، اگر به دنبال هتلی در نزدیکی عمارت مسعودیه با امکانات لوکس و خدمات با کیفیت هستید، هتل آرمان تهران گزینهای مناسب است. این هتل با معماری زیبا و امکانات جذاب، تجربه اقامتی لذتبخش را برای شما به ارمغان میآورد.
هتل خیام تهران، هتل خیام تهران نیز از جمله گزینههای خوبی است که در نزدیکی عمارت مسعودیه واقع شده است. با امکانات مدرن و طراحی زیبا، این هتل محیطی دلپذیر برای اقامت شما فراهم میکند.
هتل مهر تهران، هتل مهر تهران نیز با موقعیتی مناسب و امکانات رفاهی، یکی دیگر از هتلهایی است که میتوانید در نزدیکی عمارت مسعودیه انتخاب کنید. این هتل با خدمات متنوع و کیفیت بالا، تجربهای دلپذیر از اقامت را به شما ارائه خواهد داد.
هتل ثامن تهران، هتل ثامن تهران با فضایی مدرن و امکاناتی که به تمامی نیازهای مسافران پاسخ میدهد، گزینهای دیگر برای اقامت نزدیک به عمارت مسعودیه است. با اتاقهای فراوان و خدمات رفاهی، این هتل مناسبی برای سفر شما خواهد بود.
هتل فردوسی تهران، هتل فردوسی تهران با موقعیتی مرکزی و دسترسی آسان به مناطق دیدنی، گزینهای عالی برای اقامت در تهران است. امکانات مدرن و خدمات با کیفیت این هتل، سفر شما را به یک تجربه لذتبخش تبدیل خواهد کرد.
هتل امیر کبیر تهران، هتل امیر کبیر تهران نیز از جمله هتلهایی است که در نزدیکی عمارت مسعودیه واقع شده و اقامتی مطلوب را به مهمانان خود ارائه میدهد. با امکانات مدرن و خدمات با کیفیت، این هتل گزینهای مناسب برای اقامت در تهران است.
رستوران و کافیشاپ عمارت مسعودیه
زمانی که به این عمارت پا گذاشتید و گوشه گوشه آن را نظاره کردید زمان آن فرا میرسد تا خستگی خود را رفع کرده و غذا یا نوشیدنی نوشجان کنید. به علت دکوراسیون زیبا و میز و صندلیهای چوبی این کافه رستوران؛ بیشک این مکان تبدیل به یکی از محبوبترین مکانهای شما خواهد شد. در این رستوران و کافیشاپ میتوانید انواع نوشیدنیهای خوشمزه، دمنوش و شربتهای خوش طعم و دلچسب را سفارش دهید. گفتنی است که قیمت غذاها و نوشیدنیهای این کافه رستوران نسبتا بالا است؛ اما ارزش امتحان کردن را دارد.
اطلاعات بازدید از عمارت مسعودیه
ساعت بازدید عمارت مسعودیه: از ساعت 9 صبح تا 4 بعدازظهر
روزهای بازدید عمارت مسعودیه: همه روزه به جز روزهای تعطیل
آدرس عمارت مسعودیه: تهران، میدان بهارستان، خیابان اکباتان
شماره تلفن عمارت مسعودیه: 02133992012
قیمت بلیط عمارت مسعودیه: هزینه بلیط برای افراد و توریستان داخلی حدود 4000 تومان و برای گردشگران و افراد خارجی حدود 50000 هزار تومان است.
نکات مهم هنگام بازدید از عمارت زیبای مسعودیه
بهتر است به هنگام بازدید از این مکان دیدنی چند نکته را به یاد داشته باشید:
- اگر اهل بازدید و گشتوگذار از جاهای دیدنی مختلف هستید؛ نباید بدون ثبت لحظات خوب و به یاد ماندنی محل را ترک کنید. پس حتما دوربین عکاسیتان را با خود ببرید؛ چراکه میتوانید عکسهای بسیار جذاب و دیدنی از این جاذبه بگیرید.
- بخشهایی از این عمارت در حال مرمت و بازسازی هستند؛ از این رو ممکن است اجازه بازدید از بعضی بخشها را نداشته باشید.
- به علت فضای بزرگ این عمارت بهتر است از کفش مناسب پیادهروی استفاده کنید تا به راحتی بتوانید در این مکان زیبا و دلگشا قدم زنید.
- عمارت مسعودیه فاقد پارکینگ است؛ اگر با ماشین شخصی خود قصد رفتن به این مکان را دارید بهتر است در جای نزدیک به این مکان ماشینتان را پارک کنید تا دچار مشکل نشوید.
- از دیگر امکانات این عمارت میتوان به سرویسبهداشتی، بوفه و رستوران آن اشاره کرد. میتوانید بعد از گشتوگذار در این عمارت سری به رستوران و بوفه آن بزنید و خود را مهمان یک نوشیدنی و کیک خوشمزه کنید.
سخن آخر
در این مطلب از رزرواسیون آریا به یکی از عمارتهای باشکوه و قدیمی تهران سر زدیم. ابتدا از تاریخچه عمارت مسعودیه برایتان گفتیم. مسیرهای دسترسی و جاذبههای دیدنی نزدیک اطراف آن را بررسی کردیم تا هنگام بازدید بتوانید از فرصت خود نهایت استفاده را داشته باشید. سپس تک به تک به بخشهای داخلی عمارت سر زدیم و از زیباییها و ویژگیهای هر کدام برایتان گفتیم. در آخرقدم زنان به رستوران و کافیشاپ عمارت رفتیم و با همدیگر چند ساعتی را با عزیزانمان گذراندیم.
