راهنمای سفر به تبریز
آذربایجان شرقی-تبریزشهر تبریز سال ها به عنوان مرکز اقامت ولیعهد ایران و دژ مقاوم در برابر حملات عثمانی و روس بوده است. در کنار این موضوع تبریز برای صد ها سال در مسیر جاده ابریشم و یکی از مراکز مهم تجارت در ایران و جهان محسوب می شده. آثار به جا مانده از این تاریخ بلند سبب شده تبریز به شهری جذاب برای گردشگران تبدیل شود.
راه های رسیدن به شهر تبریز
برای ورود به شهر تبریز میتوانید از طریق زمینی، هوایی و ریلی سفرتان را آغاز کنید.
سفر هوایی، اگر قصد سفر هوایی دارید میتواند از فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز استفاده کنید. در طول هفته از اکثر شهر های ایران به سمت تبریز و بالعکس پرواز وجود دارد از جمله از شهر های تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، بندرعباس و اهواز. فرودگاه در کنار بلوار بابایی و در شمال غربی شهر قرارگرفته و تا مرکز شهر و میدان شهید بهشتی 20 دقیقه فاصله دارد و در طول شبانه روز تاکسی برای جابجایی مسافران در فرودگاه وجود دارد.
سفر با قطار، ایستگاه راه آهن تبریز به خطوط سراسری راه آهن ایران متصل میباشد به همین خاطر تقریبا از تمامی شهر های ایران امکان سفر به تبریز از طریق قطار امکان پذیر هست. در حال حاضر فقط در مسیر های تهران - تبریز و مشهد - تبریز و بالعکس قطار مستقیم وجود دارد که توسط قطار شرکت های رجا و رعد خدمات دهی انجام میشود. ایستگاه راه آهن تبریز در کنار بلوار کارگر قرار گرفته و تا مرکز شهر 25 دقیقه فاصله دارد. مسافران برای دسترسی به سطح شهر میتوانند از ایستگاه اتوبوس بهاران که در کنار ایستگاه راه آهن قرار دارد استفاده کنند، ایستگاه اتوبوس BRT بهاران هم در ابتدای بلوارا بهمن قرار دارد که با 10 دقیقه پیاده روی میتوانید از آن برای تردد در شهر استفاده نمایید. تاکسی نیز برای استفاده مسافران در دسترس می باشد.
سفر با اتوبوس، ترمینال اتوبوس بین شهری تبریز در جنوب این شهر و در کنار اتوبان شهید کسائی قرار دارد. این ترمینال برای بسیاری از شهر های ایران اتوبوس دارد از جمله تهران با زمان 8 ساعت، اهواز با زمان 15 ساعت، اردبیل با زمان 4 ساعت، اصفهان با زمان 17 ساعت. مسافران پس از رسیدن به این ترمینال می توانند از طریق اتوبوس های شرکت واحد و تاکسی های ویژه ترمینال در سطح شهر تبریز تردد نمایند. جالب است بدانید از ترمینال اتوبوس بین شهری تبریز به مقاصد استانبول ترکیه، ایروان ارمنستان و باکو جمهوری آذربایجان اتوبوس وجود دارد.
سفر با خودرو شخصی، اگر با خودرو شخصی قصد سفر به تبریز را دارید باید بدانید که مسیر های اصلی منتهی به شهر تبریز دارای جاده های نسبتا خوبی هستند و به علت آب و هوای خوب این منطقه از ایران در طول مسیر شهر های زیادی قرار دارند که برای استراحت، خوردن غذا و پر کردن باک بنزین خودرو میتوانید در آنها توقف کنید. همینطور مسیر های منتهی به شهر تبریز از امن ترین مسیر های جاده ای در ایران میباشند که سالهاست در آنها هیچ حادثه امنیتی اتفاق نیفتاده است. باید بدانید که مردم آذری زبان بسیار خون گرم و مهربان هستند.
چهار تا از مسیر های اصلی که به تبریز می رسند عبارتند از :
مسیر یک : تهران، قزوین، زنجان، بستان آباد تبریز - 633 کیلومتر 7 ساعت با خودرو
مسیر دو : اردبیل، سراب، بستان آباد، تبریز - 227 کیلومتر 3 ساعت و 15 دقیقه با خودرو
مسیر سه : ارومیه، خور خور، ایلیخچی، خسرو شاه، تبریز - 146 کیلومتر 2 ساعت و 15 دقیقه با خودرو
مسیر چهار : سنندج، سقز، میان دوآب، بناب، عجب شیر، اذر شهر، ایلیخچی، تبریز - 449 کیلومتر 6 ساعت و 40 دقیقه با خودرو
چگونه در سطح شهر تبریز تردد کنیم
برای تردد در سطح شهر تبریز یکی از گزینه های خوب استفاده از خطوط مترو هست که در حال حاضر خط یک مترو تبریز از ایستگاه مترو ائل گلی تا ایستگاه مترو میدان ساعت فعال هست. استفاده از خطوط اتوبوس BRT تبریز گزینه دیگری هست که مسافران میتوانند برای تردد در سطح شهر استفاده کنند. ایستگاه های این اتوبوس ها از میدان راه آهن در غرب تبریز آغار میشوند از مرکز شهر تبریز و میدان شهید بهشتی عبور میکنند و تا نمایشگاه بین المللی تبریز در شرق شهر ادامه دارند. در تمامی سطح شهر به صورت پراکنده تاکسی های دربستی و خطی برای جابجایی مسافران در دسترس می باشد.
ایستگاه مترو ائل گلی تبریز
وضعیت آنتن دهی خطوط تلفن همراه و اینترنت
آنتن دهی خطوط موبایل در سفر های داخل ایران همیشه بخشی از مشکلات سفر است اما باید بدانید که در داخل شهر تبریز به علت بزرگ بودن و اهمیتی که دارد تمامی خطوط موبایل با کیفیت خوب مشغول سرویس دهی هستند و به همین خاطر نگرانی وجود ندارد. اگر در طی اقامت در شهر تبریز موبایل شما دچار مشکل شد نگران نشوید، بازار موبایل تبریز مجموعه بزرگی هست که انواع خدمات برای موبایل را ارائه میدهد، بازار موبایل تبریز درخیابان شریعتی جنوبی کوچه ارک قرار دارد.
شیرینی فروش های تبریز
تبریز را می توان به عنوان مهد شیرینی ایران دانست به ویژه به خاطر تنوع شیرینی های خوشمزه آن، پس اگر مسافر تبریز هستید حتما به شیرینی فروشی های آن سری بزنید. قرابیه یکی از شیرینی های خوشمزه تبریز است که نوعی شیرینی سنتی و البته گران که در سه نوع بادامی، پسته ای و نارگیلی پخته میشود و میتوانید با چای آن را بخورید. شیرنی نوقا یا لوکا که در انواع وانیلی، کاکائویی و شکلاتی تهیه میشود و شیرنی اریس، شیرینی لوز و البته باقلوا نیز از انواع دیگر شیرینی های تبریز هستند.
اگر قصد خرید این شیرینی های خوشمزه را دارید چند تا از معروفترین شیرینی فروشی ها و قنادی های تبریز را به شما معرفی میکنیم.
شیرینی فروشی پاک با 30 سال سابقه فعالیت، خیابان شریعتی خیابان پروین اعتصامی تقاطع خیابان شهریار جنب میدان.
قنادی تک درخت تبریز که بهترین قرابیه تبریز را میتوانبد از آن تهیه کنید، خیابان توکلی خیابان شهید پاداش خیابان رجایی.
قنادی تشریفات تبریز که نبش چهار راه آبرسان تبریز قرار دارد.
قنادی رکس تبریز که در قالب کافه قنادی فعالیت میکند و گفته میشود قدیمی ترین قنادی شهر است که از سال 1316 فعال است و قرابیه معروفترین شیرنی آن میباشد که در خیابان امام ما بین خیابان شریعتی و خیابان فردوسی قرار دارد.
اگر دوستدار آجیل باشید حتما اسم آجیل تواضع را شنیده، آجیل و خشکبار تواضع با سه شعبه در شهر تبریز در خیابان ولیعصر، خیابان شریعتی و خیابان آبرسان پذیرای شما می باشد.
قنادی تک درخت تبریز
رستوران های تبریز
تبریز دارای رستوران های بسیاری هست که در آنها انواع غذا های لذیذ طبخ میشود. معروفترین و خوشمزه ترین غذای تبریز کوفته تبریزی هست البته آبگوشت تبریز هم درکنار انواع آش تبریزی، دویماج، قویماق و قایقاناق معروف است.
برخی از رستوران های خوب تبریز که مورد استقبال مسافران این شهر قرار گرفته اند عبارتند از :
رستوران برکه تبریز، کمربندی سرد رود بعد از شهرک رجایی مابین زیرگذر اول و دوم، فاصله رستوران تا مرکز شهر 30 دقیقه میباشد.
چلوکبابی حاج علی تبریز، بازار تبریز بازار کلاه دوزان (بوهچی بازار)، رستوران در مرکز شهر و داخل بازار تاریخی تبریز قرار دارد.
رستوران جلالی سرد رود تبریز، دروازه تهران میدان بسیج ابتدای جاده نمایشگاه بین المللی پشت ایستگاه بی آر تی.
رستوران دلستان تبریز، بلوار 29 بهمن روبروی جام جم.
کافه رستوران بارکد تبریز، خیابان ولیعصر خیابان قانون مجتمع جزیره.
کافه تریا و رستوران عمارت تبریز، خیابان شریعتی رو بروی کوچه ارک.
هتل های تبریز
در شهر تبریز بیش از 20 هتل وجود دارد که از 5 ستاره تا 1 ستاره می باشند. اگر میخواهید که با کمترین فاصله به اکثر بنا های تاریخی و دیدنی، مراکز خرید و بازار تبریز دسترسی داشته باشید هتلی در مرکز شهر تبریز رزرو کنید چون تبریز شهری متمرکز هست و اکثر مراکز تفریحی و توریستی در مرکز شهر می باشند.
هتل های مرکز شهر تبریز عبارتند از : هتل اهراب تبریز ، هتل آزادی تبریز ، هتل سینا تبریز
هتل شمال شهر تبریز : هتل کایا لاله پارک تبریز ، هتل پتروشیمی تبریز
هتل نزدیک پارک ائل گلی تبریز : هتل پارس ائل گلی تبریز
هتل کایا لاله پارک تبریز
مراکز خرید تبریز
تبریز شهری بزرگ و دارای مراکز خرید متعدد می باشد. همسایگی شهر تبریز با کشور ترکیه و ورود اجناس ترک به این شهر باعث شده بسیاری از مسافران برای خرید برند های معروف و بین المللی سری به مراکز خرید تبریز بزنند.
مرکز خرید لاله پارک تبریز که در کنار هتل لاله پارک قرار دارد، دارای برند های معروف ترک مثل کوتون، ال سی وایکیکی، دیفکتو، ماوی، جیوانی جنتیله، دریمود و ادل می باشد که دوستداران لباس میتوانند برای خرید به این مرکز خرید بروند. برند های بین المللی مثل مانگو، بلیزا، تراست و فندی در مرکز خرید لاله پارک دارای شعبه و نمایندگی رسمی میباشند. مرکز خرید لاله پارک دارای رستوران و فود کورت میباشد.
بازار تاریخی تبریز بزرگترین بازار سرپوشیده جهان و جز میراث جهانی ثبت شده در یونسکو میباشد. در این بازار هم خرید کنید و هم از دیدن این بنای زیبا لذت ببرید. در بازار تاریخی تبریز میتوانید هر آنچه که بخواهید پیدا کنید از فرش، کفش، سوغات تا ادویه های تبریزی.
مرکز خرید برج بلور برجی بلند و مدرن در شهر تبریز است که سه طبقه از آن را فروشگاه هایی تشکیل داده اند که انواع لباس، کفش، عینک و چیز های دیگر را می فروشند. اگر بعد از خرید خسته شدید نگران نباشید این مرکز خرید دارای تعدادی رستوران و فود کورت میباشد، همچنین چند سالن سینما نیز در این مرکز برای علاقه مندان وجود دارد.
مشاهده مطلب: راهنمای سفر به اوپرت
دیدنی ها و آثار تاریخی تبریز
عمارت شهرداری تبریز، این بنا در سال 1314 در محل گورستان کوی نوبر توسط مهندسان آلمانی احداث شده. ساختمان دارای یک برج ساعت است که هر 15 دقیقه یک بار زنگ آن به صدا در می آید. نمای بیرونی ساختمان از سنگ تراشیده شده و یاداور عظمت ساختمان های آلمان قبل از جنگ جهانی دوم میباشد.
ربع رشیدی، مجموعه بنا هایی هست که در قالب یک شهر کوچک توسط خواجه رشید الدین فضل الله همدانی در حدود 700 سال پیش بنا شده بود که شامل کتابخانه، مدرسه، مسجد، دارالایتام، گرمابه، مهمانسرا، مدارس عالی، پرورشگاه و کارگاه های صنعتی بود که برای انجام فعالیت های علمی و فرهنگی مورد استفاده قرار میگرفت. خواجه فضل الله همدانی برای تامین مخارج این مجموعه، وقف نامه ای را نوشته بود به نام وقف نامه ربع رشیدی که شامل بخش هایی از سرزمین های عراق، افغانستان، گرجستان، ولایت روم، آذربایجان و سوریه می شد، این وقف نامه در سال 1386 در حافظه جهانی یونسکو به ثبت رسیده است و هم اکنون در موزه تبریز نگهداری می شود. در حال حاضر قسمتی از این مجموعه در شهر تبریز و در دامنه کوه سرخاب باقی مانده است.
ارگ علیشاه از بناهای عظیم دوره ایلخانی هست که توسط تاج الدین علیشاه جیلان تبریزی طی هشت سال ساخته شده است. این بنا در خیابان امام تقاطع خیابان فردوسی جنب مصلا تبریز می باشد.
برج آتش نشانی یا برج یانقین، این برج همزمان با احداث اولین ایستگاه آتش نشانی ایران در تبریز با ارتفاع 23 متر برای دیدبانی در سطح شهر ساخته شده است. قدمت این برج به بیش از 100 سال میرسد. محل برج در خیابان خاقانی تقاطع خیابان مدرس می باشد.
برج خلعت پوشان در ده کیلومتری جاده تبریز به تهران قرار دارد. این برج آجری در دوران صفویه احداث شده و در دوران قاجاریه خلعت ها و لباس های اهدایی پادشاهان در این مکان بر دوش حاکمان آذربایجان انداخته میشد.
پل آجی چای در دوره صفویه بر روی تلخه رود بنا شده است. این پل تنها گذرگاه ايران به غرب و بخشی از مسير جاده ابريشم بوده است. اسم پل آجی چای اولين بار در سفرنامه متعلق به ونيزی ها در دوره شاه اسماعيل صفوی آورده شده است. پل آجی چای در دوره عباس ميرزا تعمير شده است و واقعه تاريخی مقاومت پنج تن از سربازان گمنام تبريزی در مقابل ارتش روس در اين محل اتفاق افتاده است. اگر قصد بازدید از این پل را دارید میتوانید در ورودی جاده تبریز به مرند پل را ببینید.
مسجد کبود، مسجد جهان شاه يا مسجد كبود تبريز طبق کتیبه سر در آن در سال ۸۴۵ هجری شمسی و در زمان سلطان جهانشاه مقتدرترین حکمران سلسله قراقویونلو و به دستور دختر او صالحه خانم بنا شدهاست. مادام ژان دیولافوا مهندس راه و ساختمان و باستانشناس فرانسوی که همراه همسرش از سوی دولت فرانسه برای انجام کاوشهای باستان شناسی به ایران سفر کرده بود در کتاب خود از این مسجد با نام مسجد آبی تبریز نام برده است. اين بنا از شاهكارهای هنر معماری اسلامی و ملقب به فيروزه جهان اسلام است. در سال 1158 هجری شمسی بر اثر وقوع زلزله بخش بزرگی از بنا تخریب شد اما 160 سال بعد یعنی در سال 1318 هجری شمسی کار بازسازی و مرمت بنا آغاز شد که بخش بزرگی از آن تا سال 1345 تمام گشت ولی بخش های مربوط به کاشی کاری آن تا هم اکنون ادامه دارد. مسجد کبود در خيابان امام ما بين ميدان ساعت و چهار راه شهيد بهشتي (منصور) می باشد.
بازار تبریز، این بازار در دوره سلجوقیان بنا شده است، بزرگترین بازار سرپوشیده آجري جهان و یکی از شاهکارهای معماری ایرانی است. بازار تبریز در سال ۱۱۹۳ هجری قمری بر اثر زلزله با خاک یکسان گشت اما توسط نجفقلی خان دنبلی حاکم وقت تبریز باز سازی شد. شهر تبریز در مسیر جاده ابریشم بوده و به همین خاطر برای سالها بازار تبریز یکی از مراکز اصلی تجارت ایران و جهان محسوب می شده به طوری که در سال ۱۲۵۶ خورشیدی، تبریز ۲۵ تا ۳۳ درصد از کل مراودات تجاری کشور را عهده دار بود و از این حیث برتر از تهران محسوب میشد.
بازار تاریخی تبریز
طبیعت گردی در تبریز
اگر علاقه مند به طبیعت گردی هستید دو منطقه بسیار زیبا خارج از شهر تبریز وجود دارد که میتوانید از آنها بازدید کنید.
منطقه حفاظت شده سهند که روستای کندوان در آن قرار دارد و به همین خاطر بیشتر مسافران شهر تبریز این منطقه را میشناسند. این منطقه در جنوب شهر تبریز می باشد و برای رسیدن به آن باید از شهر اسکو و باغ های زیبای آن بگذرید و حدود یک ساعت با تبریز فاصله دارد.
منطقه میشو داغ، در شمال غرب تبریز قرار گرفته، برای رسیدن به این منطقه باید به سمت صوفیان حرکت کنید و در ادامه یا به سمت مرند رفته و یا به سمت شبستر و تسوج بروید و از یکی از روستا های آن وارد منطقه میشو داغ شوید. پیشنهاد ما مسیر شبستر است چون در مسیر بندر شرفخانه قرار دارد و از شرفخانه تا تسوج ساحل دریاچه ارومیه را میتوانید ببینید. همچنین روستا های معروفی چون روستای دریان، روستای خامنه، روستای کوزه کنان، روستای هریس، و روستای تیل نیز در این مسیر هستند. اگر میخواهید تنی به آب دریاچه ارومیه بزنید در کنار روستای تیل منطقه زیبایی هست به نام شیخ ولی که مستقیم به ساحل دریاچه ارومیه راه دارد. همچنین از خود روستای تیل میتوانید وارد کوه های میشو داغ شوید. مسیر این روستا سرسبز و پر از باغ های زیبای میوه هست. اگر وارد این روستا شدید در کنار سد خاکی آن چایی بخورید و از عسل های معروف کوه های میشو خرید کنید.