مراسم گلاب گیری شهر کاشان

اصفهان-کاشان
صنعت گلاب‌گیری که همیشه با نام قمصر همراه است، اهمیت ویژه‌ای در توسعه اقتصادی منطقه دارد. در این مراسم که منحصراً در فاصله ماههای اردیبهشت، خرداد و تیرماه انجام می‌شود، از گل محمدی جهت تهیه گلاب استفاده می‌شود. گلاب را به نسبت غلظت یا رقت تولید شده آن، گلاب سنگین یا سبک می‌نامند
مراسم گلاب گیری شهر کاشان

صنعت گلاب‌گیری که همیشه با نام قمصر همراه است، اهمیت ویژه‌ای در توسعه اقتصادی منطقه دارد. در این مراسم که منحصراً در فاصله ماههای اردیبهشت، خرداد و تیرماه انجام می‌شود، از گل محمدی جهت تهیه گلاب استفاده می‌شود. گلاب را به نسبت غلظت یا رقت تولید شده آن، گلاب سنگین یا سبک می‌نامند که در صورت سنگین بودن، ارزش بیشتری دارد. به همین جهت، کارگاههای بزرگ اسانس‌گیری بین راه قمصر و کاشان ایجاد شده است. اسانس حاصله به فرانسه و بلغارستان یعنی بزرگ‌ترین تولیدکنندگان عطریات در دنیا صادر می‌گردد.

نحوة گلاب‌گیری چنین است:

گل‌چین‌ها از پگاه، راهی گلستان می‌شوند تا گل‌ها را پیش از آن که آفتاب دیده باشند، از شاخه جدا کنند؛ زیرا معتقدند که آفتاب، عطر گل را می‌پراند. در میان گل‌چین‌ها می‌توان کودکان، پیرمردان و پیرزنان را نیز مشاهده کرد که هریک، پارچه مربع شکلی را از چهار گوش بسته و بر گردن می‌اندازند و گل‌ها را با چالاکی و سرعت و بی‌آنکه باکی از خارها داشته باشند، از شاخه می‌چینند و در این پارچه‌ها می‌ریزند؛ و سپس ان‌ها را در گونی‌های بزرگ خالی کرده و روانه کارگاه‌های گلاب‌گیری می‌کنند.

مدت گلاب‌گیری هر بار 8 ساعت طول می‌کشد و دیگ‌ها به طور مداوم، در شبانه‌روز بر شعله‌اند و 3 بار پر و خالی می‌شوند؛ به اندازة وزن گل‌ها در دیگ‌ها آب می‌ریزند. گلاب‌گیرها از 24 کیلوگرم گل، در حدود 20 کیلوگرم گلاب معمولی می‌گیرند.

کد امنیتی
اشتراک گذاری این صفحه در گوگل اشتراک گذاری این صفحه در تویتر اشتراک گذاری این صفحه در فیسبوک رزرواسیون آریا در تلگرام رزرواسیون آریا در اینستاگرام
خبرنامه
جاذبه های گردشگری | موزه | تقویم گردشگری | سینما | پایانه های مسافربری | فرودگاه ها | رویداد ها | راه آهن | دانستنی ها